Etiketter

torsdag 13 mars 2014

Idrottsreflektion

Syfte:
Vårt mål med våra lektioner var att förbättra folks kondition och grundförmågor. Passen ökade i svårighetsgrad mellan varje pass.

Utförande:

Uppvärmning innan varje lektion:
Jogga i 3 minuter följt av uppmjukning i 3 minuter för att få upp värmen och komma igång. 

Lektion 1:
Första lektionen körde vi leken palla äpplen för att då väljer man individuellt på vilken nivå man vill jobba och tränar efter den utan press från andra. Det är trots allt konditionen vi vill få upp så ingen ska stå still, inte heller trädgårdsmästaren så hen fick jobba upp och ner från en bänk samtidigt som hen räknade. Alla skulle jobba med något hela tiden så de i lagen som väntade på att springa fick hopprep att roa sig med.

Lektion 2:
Vi körde ”byta sport” med frisbee, bastket och fotboll med en pilatusboll. Ingen kroppskontakt eller tacklingar var tillåtna. Detta är betydligt jobbigare och intensivare spel så vi hade 3 lag där ett får pusta ut medan de andra spelar. Matcherna var 8 minuter långa. 

Lektion 3:
Catch the flag är exakt så jobbigt som du gör det till men nu så har vi tränat upp konditionen i ett antal lektioner innan så vi lägger till lite extra. När du blir tagen så får du inte bara stå still och vänta på att bli räddad utan du måste istället jobba med fötterna. 

Lektion 4:
Nu äre finalen. Rugby är konstant rörelse för alla som står på planen och ger alla tillfälle att visa upp hur de har förbättrat sin kondition. Inga tacklingar var tillåtna så man måste vara smidig och springa för att komma framåt och få poäng. Såklart är det inte rimligt att jobba konstant hela lektionen så vi hade 3 lag där ett fick pusta ut medan de andra jobbade för full maskin.

Resultat:

4 lektioner är väldigt lite om man vill mäta konkreta resultat i konditionen men jag tyckte iallafall att jag såg personer som inte brukar vara så fysiskt aktiva ge sitt allra bästa och sen gå hem nöjda för att de verkligen har försökt. Vi tänkte på att det skulle passa alla och det tycker jag att vi lyckades med. Alla saker vi gjorde på lektionerna involverade grundförmågorna så det har vi också tränat och blivit säkrare på även om det är väldigt kort tid att mäta någon förbättring på. Vi har gett allihopa en god början och förslag på hur de kan fortsätta att jobba med sin kondition hemma så det är upp till dem nu. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar